Meivakantie in een agriturismo 

 

Mei is een ideale maand voor een verblijf bij een agriturismo. De temperatuur is vaak al aangenaam, het is nog niet zo warm en u kunt volop genieten van de voorjaarszon.

Onze agriturismo’s bevinden zich op het platteland, omringd door de natuur. In mei staat alles daar in volle bloei en is de natuur op zijn mooist met groene heuvels en prachtige lentebloemen. 

 

 

Beroemde steden en pittoreske dorpjes

In deze periode zijn er nog niet zo veel toeristen. De meivakantie is dan ook ideaal om bekende steden zoals Milaan, Rome, Siena en Florence te bezoeken. U kunt er heerlijk rustig rondlopen en een terrasje pakken. Ook in de kleine dorpjes kunt u fijn door de smalle straatjes slenteren en in de winkels kunt u zo naar binnen. 

 

Leuke faciliteiten voor alle leeftijden

Onze agriturismo’s voor de meivakanrie hebben vaak leuke faciliteiten voor het hele gezin. Het zwembad is in mei al geopend en sommige agriturismo’s hebben zelfs een verwarmd zwembad of een peuterbadje. Door de ligging op het platteland is er veel speelruimte en vaak is er een voetbalveldje, tennisbaan, speeltuintje of zijn er boerderijdieren. De omgeving is geschikt voor mooie wandelingen en bij een aantal agriturismo’s zijn er fietsen of mountainbikes te huur. Bij de agriturismo kunt u tips krijgen over leuke uitstapjes met kinderen.

Wij hebben bij onze accommodaties natuurlijk ook gelet op het interieur. Want mocht het ‘s avonds wat fris zijn, dan kunt u gezellig binnen zitten.

 

Restaurants met seizoensproducten

Voor de ouders is het culinaire aspect natuurlijk ook belangrijk. Wij hebben een aantal agriturismo's met eigen restaurant en soms zelfs een wijnkelder. In de restaurants worden voornamelijk seizoensproducten en lokale producten gebruikt. In het voorjaar kunt u dan ook genieten van gerechten met onder andere asperges, tomaten en courgettes. Of van heerlijke taarten met aardbeien of kersen. De eigenaren geven ook graag goede tips over kindvriendelijke restaurants in de buurt waar u de lokale keuken kunt proeven.

 

Persoonlijk geselecteerd door Margot

Elke agriturismo heb ik persoonlijk voor u geselecteerd en bezocht. Ik heb hierbij met name gelet op authentieke italiaanse sfeer en gastvrijheid,  kwaliteit en comfort. Aangezien ik al jaren in Italie woon, ken ik niet alleen de cultuur en de taal maar ook de eigenaren van onze agriturismo’s. My Italy is niet voor niets nr. 1 in agriturismo Italie. Heeft u specifieke vragen of wilt u graag advies? Ik sta altijd voor u klaar! 

Een agriturismo in elke regio 

Wilt u graag in de herfstvakantie naar het mooie Toscane? Droomt u van zon, zee en strand in Sicilie? Of geeft u de voorkeur aan één van de meren in Noord Italie? My Italy heeft in elke regio de mooiste agriturismo’s! Neem gerust een kijkje op mijn website en mail mij voor al uw vragen. Mijn gratis advies bespaart u tijd!

                   

 

Margot Vragen? >>