Herfstvakantie in een Agriturismo

Nog op zoek naar een leuke accommodatie in de Herfst? Dan is een agriturismo in Italië absoluut een aanrader! Een mild klimaat, heerlijk eten, leuke plaatsjes en aardige mensen zorgen ervoor dat u helemaal los komt van de dagelijkse sleur.

 

 

Het najaar is een belangrijke tijd voor veel agriturismo’s want de wijnoogst (september/oktober) en de olijfoogst (oktober/december) is in volle gang. Leuk om eens te zien hoe die producten worden gemaakt. 

Het najaar heeft veel bijzondere ingrediënten om de lekkerste gerechten te maken. Koop op de markt verse paddenstoelen voor een heerlijke pasta funghi of pompoen voor een heerlijke soep. Geen keukenprinses of geen zin om zelf te koken, vaak zijn er op slechts een paar km leuke restaurantjes in de buurt waar u kunt genieten van de heerlijkste lokale gerechten. 

We hebben accommodaties geselecteerd die niet heel ver van leuke steden zijn afgelegen. Zijn deze toeristische hot spots in de zomer nog wel eens te druk om goed te bezoeken, in de herfst heeft u volop de ruimte om over de pleinen te slenteren en door de smalle straatjes te dwalen. Ook kunt u volop genieten van de rijke kunst en cultuur in Italie. Staan er in de zomer vaak lange rijen voor de musea, in dit seizoen kunt u vaak zo naar binnen.

De herfst is een perfect jaargetijde om er op uit te trekken voor een heerlijke wandeling. Geen zin om te lopen, huur dan eens een e-bike. Zo is fietsen in het heuvellandschap geen uitdaging meer en kunt u volop genieten van de natuur en de buitenlucht. Bij de receptie helpen ze graag met het huren van e-bikes.

Ook al zijn de dagen korter, zodra de zon eruit is, is de temperatuur aangenaam en kunt u lekker genieten op het terras of in de tuin van de agriturismo. We hebben bij onze keuze van accommodaties ook rekening gehouden met het interieur. Is het onverhoopt toch wat minder weer of voor in de avonden, dan kunt u gezellig binnen zitten.

 

 

 

 

 

 

Persoonlijk geselecteerd door Margot

Ik heb persoonlijk elke agriturismo voor u geselecteerd en bezocht. Daarbij heb ik met name gelet op comfort, kwaliteit, authentieke italiaanse sfeer en gastvrijheid. Aangezien ik al jaren in Italie woon, ken ik de cultuur, de taal maar ook de eigenaren van onze agriturismo’s goed. My Italy is niet voor niets nr. 1 in agriturismo Italie. Wilt u graag advies of heeft u specifieke vragen? Ik sta altijd voor u klaar! 

Een agriturismo in elke regio 

Wilt u graag in de herfstvakantie naar het mooie Toscane? Droomt u van zon, zee en strand in Sicilie? Of geeft u de voorkeur aan één van de meren in Noord Italie? My Italy heeft in elke regio de mooiste agriturismo’s! Neem gerust een kijkje op mijn website en mail mij voor al uw vragen. Mijn gratis advies bespaart u tijd!

 

 

 

 

 

 

 

 

Margot Vragen? >>